Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhú etapu na Okolo Maďarska vyhral Cavendish, Slováci z Pierre Baguette však získali žltý dres

Britský cyklista Mark Cavendish vyhral druhú etapu pretekov Okolo Maďarska. Jazdec tímu Astana Qazaqstan uspel v záverečnom špurte na 162,1 km dlhej trase s finišom v Kazincbarcike v čase 3:45:11 h.

09.05.2024 17:36
SR Cyklistika Pierre Baguette Sagan ZAX Foto: ,
Peter Sagan v drese cyklistického tímu Pierre Baguette.
debata

Slovák Peter Sagan zo slovenského kontinentálneho tímu Pierre Baguette figuroval v dojazde v balíku, no do priameho boja o etapový triumf sa nezapojil. Jeho tímový kolega Martin Voltr z Česka však získal žltý dres pre lídra klasifikácie a vedie aj poradie bodovacej súťaže.

Záver pretekov si Cavendish načasoval ideálne a poučil sa z úvodnej etapy, v ktorej nastúpil príliš skoro a skončil až šiesty.

Tridsaťosemročný skúsený Brit na cieľovej páske zanechal za sebou ďalšieho favorita Dylana Groenewegena z tímu Jayco–AlUla. Tretí finišoval Španiel Jon Aberasturi (Euskatel-Euskadi).

Peter Sagan Čítajte viac Maďari by Slovákov inak určite nepozvali. Sagan si môže zopakovať špurt proti arcirivalovi, ktorého neznášali od Tatier k Dunaju

V záverečných metroch doplatil na kolíziu víťaz prvej etapy Sam Welsford (Bora-hansgrohe) a vypadol z okruhu favoritov na prvenstvo. Navyše prišiel aj o žltý dres, ktorý získal Voltr.

Český pretekár sa ocitol v úniku, vyhral prvé dve šprintérske prémie etapy a na tretej bral druhé miesto. Jazdca slovenského tímu to katapultovalo na čelo bodovacej súťaže aj do virtuálneho vedenia, ktoré si udržal.

Sagan bol v závere po boku krajana a tímového kolegu Andreja Líšku. Ani jeden z nich si však nedokázal vypracovať pozíciu, z ktorej by bol schopný atakovať čelo pretekárov.

Top výroky: Sagan o sebe, iní o Saganovi Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Bezprostredný, úprimný, čo na srdci, to na...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Mark Cavendish #Pierre Baguette